martes, 18 de septiembre de 2012

Joves Socialistes reivindica baixar l’IVA del material escolar i que es mantinguen les beques i ajudes als llibres de text.


Després de denunciar-ho públicament i negar-ho en campanya electoral, el PP de Mariano Rajoy ha acabat pujant l’IVA que no anaven a pujar. Una pujada i també modificació dels diferents trams d’aquest impost, que a partir d’ara grava especialment els productes culturals (del 8% al 21%) i el material escolar (del 4% al 21%), a banda del transport públic valencià, dels més cars de l’Estat.

Davant d’aquesta mesura, Joves Socialistes del País Valencià (JSPV) reivindiquen una baixada de l’IVA del material escolar i que es mantinguen les beques autonòmiques (menjador, Erasmus, investigació, etc.), així com les ajudes de la Generalitat als llibres de text. També demanen una reducció dels abonaments joves per a tot el transport públic valencià.

L’organització juvenil s’han manifestat en contra d’aquesta brutal pujada de l’IVA per considerar-la “inútil, inoportuna i injusta”, a més d’un “atac ideològic contra les famílies treballadores i l’Educació pública”. Una pujada que, plantegen, “es pot evitar amb alternatives com ara recuperar impostos valencians encara desapareguts, com el de Patrimoni, o el de les Grans fortunes”.

D’altra banda, segons el Secretari d’Educació de Joves Socialistes, Andoni León, “pujar l’IVA del material escolar mentre la Generalitat d’Alberto Fabra retalla les ajudes a l’estudi i puja el transport públic, l'única cosa que està aconseguint és obrir una bretxa en la societat i fer més acusada si cap les desigualtats socials”. A més a més, León ha qualificat aquestes mesures com “una reculada social de fa unes dècades quan només podien estudiar les famílies adinerades”.

No hay comentarios: